Līdzšinējais Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretārs Gunārs Kūtris 6.februārī sāks pildīt Satversmes tiesas (ST) tiesneša amatu un jau pēc dažām dienām piedalīsies atklātā tiesas sēdē par Jūrmalas detālplānojumu apturēšanas atbilstību Satversmei.

Kūtris aģentūrai BNS pastāstīja, ka ministrijā veicot vēl dažus pēdējos darbus, tomēr jau cītīgi gatavojoties savam pirmajam Satversmes tiesas procesam.

Līdzšinējais TM valsts sekretārs nevēlējās nosaukt tā cilvēka vārdu, kurš varētu būt nākamais TM valsts sekretārs. Tieslietu ministrs Aivars Aksenoks savu izvēli līdz šim joprojām vēl nav publiski izpaudis, un viņa preses sekretāre Sandra Biseniece aģentūrai BNS piektdien vēl nevarēja pateikt, vai uz valsts sekretāra vietu tiks rīkots konkurss.

Iepriekš Kūtris, atbildot uz jautājumu par rakstura īpašībām, kādām būtu jābūt nākamajam TM valsts sekretāram, uzsvēra nepieciešamību saglabāt mieru, jo stress un krīzes situācijas gadoties katru dienu. "Vēl viņam jāprot strādāt ar cilvēkiem un jāpiemīt naudas "izsitēja" talantam, kā arī jābūt spējai neklanīties," sacīja Kūtris.

Kūtra kandidatūru Satversmes tiesneša amatam pērnā gada nogalē vienprātīgi atbalstīja Saeimas Juridiskā komisija.

Pērnā gada novembra beigās visu Saeimas pozīcijas frakciju pārstāvji, kā arī divi Tautas saskaņas partijas deputāti parakstīja lēmumprojektu par Kūtra virzīšanu uz vakanto Satversmes tiesas tieneša amatu. Vieta atbrīvojās, kad Anita Ušacka kļuva par Starptautiskās krimināltiesas tiesnesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!