Lai rudenī skolēni un pedagogi varētu atgriezties skolās, ir jāceļ kūtrais pedagogu vakcinēšanās temps ar papildus skaidrošanas darbu tieši šai mērķa grupai, pēc piektdien notikušās tikšanās vienisprātis ir nule ievēlētā izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadītāja Inga Vanaga.

Skolotāji tikšot "pozitīvi motivēti" un informēti par vakcīnas pret Covid-19 ieguvumiem, lai bērni un skolotāji varētu pilnvērtīgi strādāt klātienē jau šī gada rudenī. LIZDA vadītāja uzsvēra, ka piespiedu metodes doties uz vakcinēšanu netikšot izmantotas. Pēc Vanagas sacītā, arī ministre piekritusi, ka vakcinācijas jautājumā ir jāievēro brīvprātība.

Jau izskanējis, ka jaunā izglītības un zinātnes ministre ir nobažījusies par pedagogu lēno vakcinācijas pret Covid-19 tempu.

Ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" viņa atklāja, ka līdz šim vakcīnu pret Covid-19 saņēmusi vien nepilna puse jeb aptuveni 47% skolotāju, kas radot bažas par iespēju atgriezties pie klātienes mācībām rudenī. Pēc ministres domām, tik zems vakcinēto pedagogu īpatsvars, salīdzinot ar vairākām citām nozarēm, ir graujošs rādītājs.

Politiķe mudināja pedagogus, bērnu vecākus un arī pusaudžus izmantot šo vasaru, lai vakcinētos pret Covid-19, jo tad rudenī, atsākoties klātienes mācībām, netiktu apdraudētas to skolasbiedru ģimenes, kuru vecums vēl neļauj saņemt poti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!