Foto: LETA

Pamats vērtēt Valsts policijas priekšnieka Inta Ķuža atbildību būs gadījumā, ja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieka vietniekam, kurš tika aizturēts aizdomās par iespējamu kukuļošanu, tiks uzrādīta apsūdzība, liecina pirmdien iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) teiktais pēc tikšanās ar Ķuzi.

Iekšlietu ministrijā (IeM) portālam "Delfi" apstiprināja, ka pirmdien iekšlietu ministrs ticies ar Valsts policijas priekšnieku, lai pārrunātu Iekšējās drošības biroja (IDB) aizturētās Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas amatpersonas jautājumu un disciplinārpraksi Valsts policijā.

"Ņemot vērā, ka ir uzsākts kriminālprocess, ir jāsagaida turpmākā procesa virzība. Ja uzsāktajā kriminālprocesā IDB nodos personu kriminālvajāšanai, un prokuratūra uzrādīs apsūdzību, tad iekšlietu ministram būs pamats vērtēt VP priekšnieka atbildību," savu viedokli paudis nozares ministrs.

Tikšanās laikā pārrunāta arī pretkorupcijas pasākumu plānu izpildes kontroles nodrošināšana Valsts policijā.

Jau ziņots, ka IDB aizdomās par kukuļošanu aizturējis trīs personas – Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja priekšnieka vietnieku un divas privātpersonas, no kurām viena ir bijušais Valsts policijas darbinieks.

IDB rīcībā ir informācija, ka kukuļdevējs, kura interesēs izbeigta pret viņu sāktā administratīvā lieta, ar starpnieka palīdzību devis kukuli Valsts policijas amatpersonai.

Visām trim personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, turklāt policijas darbiniekam piemērots aizliegums pildīt amata pienākumus.

"Jebkura policijas darbinieka aizturēšana aizdomās par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ir ārkārtas gadījums, kas ietekmē policijas reputāciju. Tomēr, pirms tiek pieņemti lēmumi vai izdarīti pārsteidzīgi secinājumi, sākotnēji jāsaprot, kas un, galvenokārt, kāpēc ir noticis. Jāņem vērā arī nevainīguma prezumpcija – neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā," portālam "Delfi" iepriekš komentēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Policija sadarbojas ar IDB un sniedz visu nepieciešamo atbalstu, uzsvēra policijas priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!