Foto: DELFI
Bijušais Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis kandidēs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās no "Jaunās vienotības" saraksta.

Kā portālu "Delfi" informēja partiju apvienībā, Ķuzis pievienojies "Jaunās vienotības" komandai un no apvienības saraksta startēs gaidāmajās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās.

Ķuzis atzinis, ka gandrīz 40 gadus kalpojis valstij, pildot profesionālos pienākumus policijā.

"Šajā pieredzē ir bāzētas manas zināšanas par valsts un pašvaldību pārvaldi, ko pēc atvaļināšanās no policijas vēlos izmantot, turpinot darbu sabiedrības labā," izteicies Ķuzis.

Ievēlēšanas gadījumā viņš Rīgas domē ir gatavs darboties pie korupcijas apkarošanas un drošības jautājumiem.

Ķuzis sarakstā būs ar 4. numuru, mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

LTV ziņo, ka Ķuzis šonedēļ esot atteicies no piedāvājuma kandidēt šajās vēlēšanās no "Gods kalpot Rīgai" saraksta.

Jau ziņots, ka pēc gandrīz 40 gadu ilga dienesta Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis pieņēma lēmumu atstāt dienestu ar šā gada 10. februāri. Par to viņš 15. janvārī informēja arī iekšlietu ministru.

No Ķuža iepriekš teiktā izriet, ka atstāt darbu dienestā policijā viņš nolēmis jau pērnā gada izskaņā. "Katra gada nogalē es izvērtēju padarīto, to, kas izdarīts un pārdomāju nākamajā gadā veicamos darbus. Pērnā gada nogalē es pēc gandrīz 40 gadu dienesta pieņēmu lēmumu atstāt dienestu," paskaidrojis Ķuzis.

Tāpat vēstīs, ka no 11. februāra pēc Ķuža pilnvaru beigām Valsts policijas priekšnieka pienākumus līdz konkursa norises beigām pildīs Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Ģenerālis Ķuzis Valsts policijas priekšnieka amatu ieņēma no 2011. gada 2. augusta. 2016. gada vasarā valdība pagarināja Ķuža amata termiņu uz pieciem gadiem. Līdz ar to viņam pilnvaras beigtos 2021. gada augustā.

Karjeras laikā Ķuzis darbojies Tukuma rajona Policijas pārvaldē, bijis Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!