Rīgas domes pozīcijā esošie deputāti otrdien, izskatot jautājumu par Rīgas 44.vidusskolas likvidēšanu, atsauca reģistrāciju, un domes sēde tika pārtraukta kvoruma trūkuma dēļ.
Kvorumu nevarēja nodrošināt, jo domes sēdi bija spiests pamest Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK), tāpēc labējai koalīcijai nebija nodrošināts balsu vairākums, ko izmantoja opozīcija, lai "norautu" kvorumu.

Jau ziņots, ka Rīgas 44.vidusskolu ir iecerēts likvidēt, jo ilgstoši nav izdevies piesaistīt klašu izveidei nepieciešamo skolēnu skaitu. Rīgas dome šodien nolēma likvidēt šo izglītības iestādi, kas atrodas Ķengaragā.

Kā norāda Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departaments, 44.vidusskola Ķengaragā šajā mācību gadā īsteno vispārējās pamatizglītības, pedagoģiskās korekcijas un pēdējo mācību gadu vispārējās vidējās izglītības programmu. Jau kopš 2001.gada mācību iestādē nepietiekamā skolēnu skaita dēļ nav nokomplektēta 1.klase.

Departaments aprēķinājis, ka pēc šī mācību gada beigām skolā vispārējās pamatizglītības programmā būs 78 skolēni, bet pedagoģiskās korekcijas programmā - 139 skolēni.

2005./2006.mācību gadā mācību iestādē varētu būt 217 skolēni, no kuriem tikai 29 būtu mikrorajona bērni. Šiem audzēkņiem no vispārējās pamatizglītības programmas būs iespēja turpināt izglītību Rīgas 75.vidusskolā, Rīgas Universālajā vidusskolā, Rīgas 51.vidusskolā, Rīgas 32.vidusskolā, bet skolēniem no pedagoģiskās korekcijas programmas - Rīgas 57.vidusskolā.

Paredzēts, ka likvidējamās Rīgas 44.vidusskolas ēkā tiks izvietotas Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta struktūrvienības.

Pret Rīgas 44.vidusskolas iecerēto likvidēšanu nākamajā mācību gadā iebilst partijas "Jaunais centrs" (JC) deputāti, jo, pēc viņu domām, patlaban līdz galam nav atrisināts jautājums par šīs izglītības iestādes skolēnu izvietošanu citās Rīgas skolās.

JC deputāti uzskata, ka patlaban nepieciešams apturēt lēmumu par Rīgas 44.vidusskolas likvidēšanu, lai šīs mācību iestāde turpinātu savu darbību 2005./2006.mācību gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!