Foto: Saeimas administrācija

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien kvoruma trūkuma dēļ neskatīja divus likumprojektus, tostarp grozījumus, kas paredz publiskot ziņas par bērnu uzturlīdzekļu nemaksātājiem.

Uz sēdi nebija ieradušies deputāti Boriss Cilevičs (SC), Augusts Brigmanis (ZZS), Aleksandrs Jakimovs (SC), Daina Kazāka (RP) un Inese Laizāne (VL-TB/LNNK).

Kā norādīja komisijas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), kvoruma trūkuma dēļ sēdes norise nav iespējama. Viņa izteica pateicību tiem, kas bija ieradušies uz sēdi, tostarp tiesībsargam Jurim Jansonam. Nenotikušās sēdes dēļ tiesībsargam nebija iespēja tajā izteikties.

Grozījumus, kas skars alimentu nemaksātājus, iecerēts veikt Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā. Saeimā atbalstītā pirmā lasījuma redakcija paredz publiskot nemaksātāja vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu un personas koda otro daļu. Šodien bija plānots likumprojektu sākt skatīt pirms otrā lasījuma.

Tāpat komisijā netika lemts par grozījumu projektu Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kura mērķis ir veicināt tiesiskas un demokrātiskas elektronisko plašsaziņas līdzekļu nozares pilnveidošanu, kā arī stiprināt valsts valodas pozīcijas.

Iecerētās likuma izmaiņas cita starpā precīzāk ļaus identificēt, vai komersanta veiktā darbība uzskatāma par retranslāciju. Tāpat paredzēts novērst nevienlīdzīgu konkurenci reklāmas tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!