Foto: LETA
Partijas "Latvijas attīstībai" (LA) kongresā atsevišķi debatētāji 2. novembrī notikušajā kongresā mudināja partijas vadību vairāk uzklausīt biedrus un paplašināt politiskā spēka vēlētāju loku.

Partijas biedrs Ojārs Judrups pauda viedokli, ka atsevišķos gadījumos deputāti atraujas no partijas biedriem un izskatīšanai Saeimā tiek virzītas lietas, kas nav ierakstītas partijas programmā. Viņš taujāja, kāpēc partijas iekšienē nevarētu šos jautājumus iepriekš izrunāt, partijas biedriem arī dodot savus padomus.

Kā piemēru, par ko "tauta cepas", Judrups minēja plānoto finansējuma pieaugumu partijām. Partijas biedrs norādīja, ka nav pareizi noklusēt, kādām lietām attiecīgo finansējumu plānots izlietot un ka par to vajadzētu pastāstīt sabiedrībai.

Rīgas domes deputāte Iveta Ratinīka (LA) plašākā runā par dažādiem jautājumiem cita starpā pauda, ka "māk ar biedriem runāt kā ar karavīriem", kā arī neklausīties informācijā ārpus mūsu pašu "informācijas burbuļiem".

Ratinīka norādīja, ka pašlaik izskatās, ka partijas pamatatbalstītāji ir "ekonomiski labi izturēti kungi vidējos gados". Galvaspilsētas domes deputāte norādīja, ka, lai paplašināti savu elektorātu, partijai varētu nākties neuzstāt uz kādu no liberālākām idejām un īstenot "gudro populismu".
Šodien notiekošais "Latvijas attīstībai" kongress pieteikts, kā "vērtību un satura" sanāksme.

LA ir viena no Saeimā un valdībā pārstāvētās "Attīstībai/Par!" partijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!