Foto: DELFI

Otro gadu sadarbībā ar Valsts policiju un pašvaldības policiju festivālā "Laba daba", ārpus tā teritorijas, ir izvietots policijas postenis, kur uz vietas dežurē vairāk kā 20 policijas darbinieku, bet festivāla teritorijā par festivāla apmeklētāju drošību rūpējas vairāk kā 60 apsargu, saistībā ar naktī uz sestdienu telšu pilsētiņā notikušo uzbrukumu diviem jauniem vīriešiem portālam "Delfi" komentēja pasākuma organizatoru pārstāve Kristīne Pinkule.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka naktī uz sestdienu festivāla "Laba daba" telšu pilsētiņā divas personas ielīdušas svešā teltī un pēcāk ar gāzes pistoli sašāvušas divus īstos telts iemītniekus. Festivāla organizatori apstiprina, ka saņēmuši informāciju par aizvadītajā naktī notikušo konfliktu, taču plašākus komentārus patlaban nesniedz, skaidrojot, ka policija par notikušo sākusi kriminālprocesu.

"Mums ir tikpat daudz informācijas, cik ir sniegusi policija. Mēs zinām, ka telšu pilsētiņā divas personas iekļuvušas svešā teltī un pēcāk, visticamāk, pielietojot gāzes pistoli, uzbrukušas diviem aptuveni 25 gadus veciem vīriešiem. Tiklīdz saņēmām informāciju par iespējami notikušo incidentu, uzreiz sazinājāmies ar valsts un pašvaldības policijas pārstāvjiem, kuri visu festivāla norises laiku dežurē ārpus festivāla teritorijas, un kuri informāciju apstiprināja. Nekavējoties pie cietušajiem vīriešiem tika nosūtīta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Cietušie nogādāti slimnīcā uz pārbaudēm," notikušo komentē organizatori.

Festivāla rīkotāji sadarbību ar policiju un policijas darbu vērtē kā profesionālu. Kā liecina viņu rīcībā esošā informācija, kopš policijas posteņa ieviešanas festivālā nekārtību skaits, ko izraisa personas, kas atrodas ārpus festivāla teritorijas esot būtiski mazinājies.

Policijas darbinieku vidū ir gan valsts policijas, gan pašvaldības policijas pārstāvji. Šobrīd izmeklēšana par notikušo uzbrukumu ritot ātri, un notiekot cieša sadarbība starp festivāla organizatoriem un policijas darbiniekiem.

Festivāla organizatori un policija aicina ikvienu aculiecinieku vakarnakt notikušajam, vērsties policijas postenī pie telšu pilsētiņas iepretim dīķim vai zvanot pa tālruni 110. Tāpat apmeklētāji aicināti būt vērīgiem un ziņot apsargiem vai policijai, ja tiek manīts kaut kas aizdomīgs vai ir nepieciešama palīdzība.

Papildu organizatori norāda, ka festivāla programma noris pēc plāna un citi incidenti festivālā nav novēroti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!