Foto: LETA

Laika apstākļiem kļūstot pavasarīgākiem, aizvadītajā diennaktī pieaudzis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) dzēsto kūlas un meža ugunsgrēku skaits, liecina dienesta apkopotā statistika.

Laikā no trešdienas plkst.6.30 līdz ceturtdienas plkst.6.30 VUGD darbinieki piedalījušies 33 kūlas ugunsgrēku un sešu meža ugunsgrēku dzēšanā. Salīdzinājumam - diennakti iepriekš VUGD reģistrēja 16 kūlas ugunsgrēkus un četrus meža ugunsgrēkus. Informāciju par dzēstajiem meža ugunsgrēkiem gan apkopo arī Valsts meža dienests (VMD).

Šogad kopumā valstī fiksēti 1111 pērnās zāles degšanas gadījumi un 117 meža ugunsgrēki, kuru dzēšanā piedalījies VUGD.

LETA jau ziņoja, ka piektdien, 24.aprīlī, Latvijā sāksies meža ugunsnedrošais periods, kura laikā, uzturoties mežā, būs jāievēro stingrākas ugunsdrošības prasības.

VMD šogad līdz 9.aprīlim bija reģistrējis 70 meža ugunsgrēkus ar kopējo uguns skarto platību 36,67 hektāri. Visvairāk meža ugunsgrēku šogad bijis Rīgas reģionālās virsmežniecības teritorijā un Latgalē.

Savukārt visa 2019.gada garumā VMD Latvijā reģistrēja 1110 meža ugunsgrēkus 822 hektāru platībā.

Tikmēr 2900 kūlas ugunsgrēkos pērn izdega 3253 hektāri zemes, kā arī tika iznīcinātas 130 ēkas un būves un cieta 11 cilvēki, liecina VUGD apkopotā informācija.

Gan kūlas dedzināšana, gan ugunsdrošības neievērošana mežos ir administratīvi sodāma. Šāda rīcība apdraud ne tikai biotopus un dzīvo radību mežos, laukos un pļavās, bet arī cilvēku īpašumus, veselību un dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!