Šonedēļ, 21.martā, Mazajā Ģildē notika "Likteņdārzam" veltīts labdarības pasākums - pianista Vestarda Šimkus koncerts un Latvijas mākslinieku darbu izsole -, kurā izdevies savākt 15 030 latu ziedojumus.

Kā informēja "Kokneses fonda" valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa, pasākuma mērķis bija ar to personību, kas jau palīdz tapt "Likteņdārzam", piemēru un tiešu pamudinājumu uzrunāt Latvijas uzņēmējus piedalīties projektā. Viesu vidū bija "Likteņdārza" aizbildnis, Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu un Japānas vēstnieks Latvijā Takaši Osanai ar kundzi Keiko.

Pasākuma laikā "Likteņdārzs" saņēma ziedojumus 15 030 latu apmērā, no kuriem 10 152 lati tika saņemti no izsoles un 4878 lati - kā ziedojumi no pasākuma viesiem.

Piektdien, 25.martā, reportāžu no pasākuma pārraidīja Latvijas Televīzija. Raidījuma laikā televīzijas skatītāji, zvanot pa ziedojumu tālruni 90006389 un ziedojot vienu latu, saziedoja vēl 3372 latus.

Visi saņemtie līdzekļi tiks ieguldīti amfiteātra būvniecības turpināšanā.

"Likteņdārza" veidošana tika uzsākta 2008.gadā, un to ir paredzēts noslēgt 2018.gadā par godu valsts simtgadei, tāpēc projektu ir iecerēts veikt desmit kārtās, katru gadu īstenojot vienu. Šogad tomēr turpināsies darbs pie pagājušā gada kārtas - amfiteātra būvniecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!