Foto: LETA
Labklājības ministre Ilona Jurševska (ZZS) pirmdien Eiropas Savienības (ES) Nodarbinātības, sociālās politikas, veselības un patērētāju lietu ministru padomes sanāksmē atbalstīs nodomu vēl lielāku uzmanību veltīt dzimumu līdztiesību darbā.

Labklājības ministrija portālam "Delfi" norāda, ka nodarbinātības politikas pamatnostādnes, ko ES valstu ministri grasās apstiprināt pirmdien, galvenā uzmanība būs pievērsta nodarbinātības, sociālās iekļaušanas un dzimumu līdztiesības jautājumiem stratēģijas "ES - 2020" kontekstā.

Jurševska grasās atzīt, ka atbalstīs ziņojumā un pamatnostādnēs ietvertajām atziņām un uzsvērs, ka arī Latvijā ir jāturpina darba tirgus reformas darbaspēka piedāvājuma uzlabošanai.

Ministri arī grasās pieņemt Eiropas Padomes secinājumus par Eiropas Dzimumu līdztiesības paktu 2011. – 2020. gadam, kurā uzsvērta turpmāka dzimumu līdztiesība, tostarp, novēršot dzimumu atšķirības darba tirgū, sekmējot darba un ģimenes dzīves labāku saskaņošanu un novēršot vardarbību pret sievieti.

Ministri arī grasās diskutēt par pensiju jautājumiem. Jurševska informēs citu ES dalībvalstu ministrus par Latvijā plānotajām izmaiņām sociālās apdrošināšanas sistēmas ilgtspējas nodrošināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!