Jaunajai valdībai būs jāstrādā pie tā, lai atjaunotu likvidētās darba vietas un cilvēki varētu maksāt nodokļus, šodien notiekošajā Latvijas Zemnieku savienības kongresā (LZS) uzsvēra jaunais labklājības ministrs Uldis Augulis.

"Pēc trīs amatā pavadītām dienām es vēl nevaru ziņot pa paveikto, bet man ir lieliskas priekšgājējas un kolēģi ministrijā, kuri ir gatavi man palīdzēt. Arī šajos krīzes apstākļos es redzu valsti un valstij svarīgas lietas - ticību, labklājību un drošību," klātesošos uzrunāja Augulis, paužot pārliecību, ka krīze valstī tiks pārvarēta, ja valdība spēs runāt vienā valodā.

Savukārt bijusī labklājības ministre Iveta Purne (ZZS) jaunajam ministram vēlēja turpināt valdības dienaskārtībā uzturēt jautājumu par pensiju indeksāciju.

"Valdība var samazināt un pārgrupēt, bet uz laiku. Mēs nedrīkstam atgriezties tikai pie pamatvajadzību nodrošināšanas. Tādēļ es iestājos par pensiju indeksāciju, jo zinu, ka, pārgrupējot līdzekļus, to ir iespējams nodrošināt," teica bijusī ministre.

Purne arī norādīja, ka bezdarbniekiem ir jāmāca izmantot iespējas, ne tikai jādod pabalsti, kā arī vienlaikus ir jāstrādā pie bezdarba likvidēšanas gan īstermiņā, gan ilgtermiņā.

Kā ziņots, šodien uz gadskārtējo kongresu Valmierā sanākusi Latvijas Zemnieku savienība.

Uz kongresu nav ieradies Zaļo un zemnieku savienības priekšsēdis Mārtiņš Roze, jo mūžībā aizgājusi viņa māte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!