Foto: DELFI

Labklājības ministrs Gatis Eglītis 29. un 30 maijā kopā ar Latvijas investīciju attīstības aģentūras pārstāvniecības Apvienotajos Arābu Emirātos vadītāju Ingu Ulmani apmeklēja Kataru, kur tikās ar enerģētikas un transporta nozares pārstāvjiem, portāls "Delfi" uzzināja Labklājības ministrijā (LM).

Ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists Egils Zariņš norādīja, ka Eglītim šajā Tuvo Austrumu valstī paredzētas vairākas svarīgas tikšanās. Viņš uzsvēra, ka Katara ir bagātākā valsts pasaulē pēc iekšzemes kopprodukta uz vienu iedzīvotāju. Valsts teritorijā atrodas pasaulē trešie lielākie dabasgāzes krājumi, kā arī ievērojami naftas krājumi. Katara var būt labs starpnieks arī Latvijas ekonomisko un politisko attiecību attīstībā ar pārējām Līča – šī ekonomiski un politiski svarīgā pasaules reģiona – valstīm.

Labklājības ministrs tikās ar Kataras Investīciju fonda vadītāju un biznesa pārstāvjiem, lai veicinātu publiskās un privātās investīcijas Latvijā un enerģētiskās neatkarības jautājumus. Ministrs aicināja biznesa pārstāvjus vizītē uz Latviju izpētīt biznesa iespējas, tai skaitā investīcijas nekustamo īpašumu un enerģētikas sektorā.

Tāpat notika arī tikšanās ar uzņēmuma "Deutsche Bahn" pārstāvjiem Katarā. "Deutsche Bahn" ir palīdzējusi Dohā uzbūvēt plašu metro sistēmu un sniedz konsultāciju un izglītības pakalpojumus Kataras dzelzceļa uzņēmumam. Tiek plānots arī Latvijā kopā ar "Deutsche Bahn" veidot reģionālas nozīmes starptautiska līmeņa Transporta akadēmiju, kurā mūsdienīgas zināšanas varētu gūt darbinieki dzelzceļa, tranzīta un loģistikas jomās, jo īpaši "Rail Baltica" projekta kontekstā.

Tikšanās laikā pārrunāja arī iespēju izveidot Kataras Valsts vēstniecību Rīgā, kas pārstāvētu Kataru visās trijās Baltijas valstīs. Ministrs tikās arī ar Latvijas diasporas pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!