Foto: DELFI
Ilggadējais Saeimas deputāts Jānis Lagzdiņš, kurš pēc 9.Saeimas pilnvaru beigām pametīs aktīvo politiku, rosina likumā tomēr ierakstīt normu, kas liek atklāt mediju īstos īpašniekus.

Lagzdiņš, vērtējot tagadējās Saeimas deputātes un bijušās žurnālistes Silvas Bendrātes ("Jaunais laiks") noslēgto līgumu ar Ventspils mēru Aivaru Lembergu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "100.pants" norādīja, ka daudz bīstamāka par šo 13 gadu veco notikumu ir tagadējā situācija.

"Vai tie, kas šobrīd ir īpašnieki, ir īstie īpašnieki?" vaicāja politiķis.

Pēc viņa domā, likumā būtu jāieraksta norma, kas liek atklāt īstos īpašniekus, jo pēdējā laikā mediju, tostarp televīziju īpašnieki ir bieži mainījušies.

"Tas pat ir valstiski bīstamāk nekā tas, ko 13 gadu vecais notikums ar Silvu Bendrāti, kad viņa bija ierindas žurnāliste un tāda bija prakse. Šāda prakse arī tagad turpinās," uzskata Lagzdiņš.

Jau vēstīts, ka Bendrāte vairāk nekā trīspadsmit gadus slēpusi to, ka Aivara Lemberga vietā un par viņa naudu iegādājusies kapitāldaļas "Kurzemes radio". Viņas pārstāvētais politiskais spēks "Vienotība" gan neprasīs viņai nolikt Saeimas deputātes mandātu. Viņa ir ievēlēta arī 10.Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!