Iedzīvotāju milzīgais uzticības kritums parlamentam 9.Saeimas laikā saistāms ar divām klasiskām politiķu kļūdām - mēģinājumi tomēr pieņemt jau saknē nepopulārus lēmumu un virzīt amatos cilvēkus, kuri šiem krēsliem ir nepiemēroti.

Šādu pārliecību Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Jauna nedēļa" pauda ilggadējais politiķis un 9.Saeimā no Tautas partijas ievēlētais Jānis Lagzdiņš, kurš šajās vēlēšanās vairs nekandidēja un līdz ar jaunā sasaukuma deputātu stāšanos amatos darbu Saeimā pametīs.

Deputāts norādīja, ka 9.Saeimas lielākā kļūda, kas novedusi pie tik liela mīlestības trūkuma pret saviem priekšstāvjiem, bijusi vēlme pēcvēlēšanu eiforijā un arī turpmākajos gados parlamentā un valdībā virzīt tādus lēmumus, par kuriem jau to tapšanas stadijā ir skaidrs, ka tie ir nepopulāri un tiks nobremzēti. Viens no šādiem piemēriem ir drošības likuma grozījumi.

Savukārt otrs kļūdu bloks saistīts ar tādu cilvēku virzīšanu amatos, kuri vienkārši ir absolūti šiem krēsliem nepiemēroti. Šo kļūdu skaitā spilgts piemērs ir pašreizējais deputāts Atis Slakteris (Tautas partija), kurš savulaik bijis viens no labākajiem zemkopības ministriem, pavājš aizsardzības ministrs, bet kā finanšu ministrs - "pilnīga izgāšanās".

Turpretī, runājot par jauno Saeimu, Lagzdiņš prognozēja, "ka tieši tas būs galvenais klupšanas akmens nākošajā parlamentā - "Vienotības" pieredzējušo un arī dažu jaunpienākušo politiķu savstarpējās attiecības".

""Vienotībā" nav izteiktu politisko līderu, pirmās personas. Ir vesela virkne cilvēku, pat jaunienācēju, kuri pretendē uz pirmās vijoles spēlēšanu, un tas arī ir viens no iemesliem, kas radīs problēmu jau tuvākajās dienās," vēl piebilda ilggadējais deputāts.

Tomēr visu par labu varētu vērst ļoti precīza un atbilstoša amatu sadale.
"Ja spēs ambīcijas nolikt malā un pareizi salikt attiecīgās personas amatos, atbilstošās, tad es domāju, tas ir viens no galvenajiem pamatiem veiksmes stāstam," minēja Lagzdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!