Lai ieviestu un pārbaudītu praksē epidemioloģiski drošu sporta sacensību un iekštelpu sporta treniņu (nodarbību) modeli, valdība otrdien, 1. jūnijā, atbalstīja pilotprojekta izveidi, kas īstenotu sporta treniņus hokejā, daiļslidošanā un šortrekā iekštelpās.

Šādi sporta veidi izvēlēti, jo tiem ir nepieciešama specifiska sporta infrastruktūra un ārtelpās nav iespējams attīstīt slidošanas prasmes.

Pilotprojekta gaitā arī plānots dalīties ar secinājumiem un nākotnē ieviestu gūto pieredzi.

Plānots, ka projekts sāksies 2. jūnijā, bet noslēgsies 11. jūlijā un tas norisināsies Latvijā esošās ledus hallēs.

Vienlaikus turpinās drošības protokola izstrāde sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru. Paredzams, ka vienlaicīgi uz ledus treniņā pulcējas ne vairāk kā 20 audzēkņi, katrai personai tiek nodrošināti ne mazāk kā 50 kvadrātmetri no laukuma. Personas ievēro divu metri distanci un tikai gadījumos, ja neatrodas uz ledus, lieto mutes un deguna aizsegus.

Noteikts arī, ka treniņa laiks uz ledus nepārsniedz stundu un netiek izmantotas ģērbtuves.

Sporta speciālistiem un sporta darbiniekiem, kas saskaras ar audzēkņiem, tiek noteikta iknedēļas testēšana (izņemot tām, kas ir vakcinētas vai pārslimojušas)

Sporta treniņā nedrīkst piedalīties personas, kuras nav iesaistītas tā organizēšanā un norisē, tostarp vecāki.

Tāpat treniņa laikā ir jābūt atbildīgajai personai, kas organizē noteikto epidemioloģisko drošības pasākumu īstenošanu. Tāpat ir jāveic treniņā iesaistīto personu reģistrāciju.

Jau vēstīts, ka otrdien valdība lēma ļaut noritēt vairākām klātienes nodarbībām profesionālajā pilnveidē un reflektantu uzņemšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!