Foto: Shutterstock

Labklājības ministrija (LM) aicina līdz nākamā gada 31.janvārim aizpildīt aptauju par kopdzīvi, kuras rezultātus izmantos, rakstot Rīcības plānu 2015.-2017.gadam, lai īstenotu Ģimenes valsts politikas pamatnostādnes 2011.-2017.gadam, informēja LM pārstāve Marika Kupče.

LM rīko aptauju, lai noskaidrotu iedzīvotāju un it īpaši jauniešu vecumā no 18 līdz 25 gadiem viedokli par laulību reģistrēšanas šķēršļiem un iespējamiem risinājumiem, kā arī par riskiem, dzīvojot kopdzīvē bez laulības reģistrēšanas.

Aptaujas anketu iespējams lejuplādēt "visidati" mājaslapā.

LM atgādina, ka Ģimenes valsts politikas pamatnostādnēs 2011.-2017.gadam viens no mērķiem ir stiprināt laulību un izglītot par laulības nozīmi, savstarpējo atbildību, pienākumiem un tiesībām, veidojot ģimeni un rūpējoties par saviem bērniem.

Aptauja ir daļa no pirmslaulību mācību programmas izstrādes, kas paredzēta Ģimenes valsts politikas pamatnostādnēs 2011.-2017.gadam.

Viens no plānošanas dokumentā noteiktajiem mērķiem ir stiprināt laulību un izglītot jaunos vecākus par laulības nozīmi, atbildību, pienākumiem un tiesībām, veidojot ģimeni un rūpējoties par saviem bērniem.

Pirmslaulību mācību programmā būs jāiekļauj informācija par laulības civiltiesiskajiem, psiholoģiskajiem, sadzīves un citiem aspektiem, kā arī par civiltiesiskajām sekām, īpaši attiecībā uz bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!