Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) deputāti Gunārs Laicāns un Anna Seile varētu zaudēt amatus Saeimas komisiju vadībā, jo abi deputāti atbalstīja opozīcijā esošās partijas "Jaunais laiks" (JL) pieteikumu Satversmes tiesai (ST), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.
Ja Seile un Laicāns nebūtu atbalstījuši pieteikumu ST, kurā tiek apstrīdēta Latvijas un Krievijas robežlīguma atbilstība konstitūcijai, tā iesniegšanai pietrūktu balsu.

Tādēļ, pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, tiek apsvērta iespēja sodīt abus deputātus, kuri ir pārkāpuši koalīcijas līgumu, kas aizliedz atbalstīt opozīcijas pieteikumus ST.

Ja abi deputāti tiks sodīti, Seile varētu zaudēt Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājas amatu, bet Laicāns - sekretāra amatu Saeimas Pieprasījumu komisijā.

Kā ziņots, JL pieteikumu ST, kurā tiek apstrīdēta Latvijas un Krievijas robežlīguma atbilstība konstitūcijai, parakstījuši TB/LNNK deputāti Seile un Laicāns, kā arī Visvaldis Lācis (ZZS).

Lai iesniegtu pieteikumu ST, JL bija jāsavāc 20 paraksti, tādēļ partijai bija jāpiesaista vismaz divi citu frakciju deputāti. JL pieteikumu ST iesniedza šodien.

Kā ziņots, 27.martā Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) un Krievijas premjerministrs Mihails Fradkovs parakstīja jau 1997.gadā parafēto abu valstu robežlīgumu.

Līgums, kas būs jāratificē abu valstu parlamentiem, paredz, ka agrākais Latvijas Abrenes apriņķis ietilpst Krievijas Federācijas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!