Foto: F64

Līdz ar sarkanā brīdinājuma izsludināšanu Rīgā, kas saistīts ar ekstremāli stipru snigšanu, AS "Pasažieru vilciens" brīdina par reisu kavējumiem, informēja uzņēmuma Korporatīvo attiecību daļas vadītājs Egils Krutovs.

Viņš uzsvēra, ka ārkārtas laika apstākļi ietekmē vilcienu kustību grafiku un patlaban šķiet, ka kavējumi būs ilgāki un arvien vairāk, jo katrs kavējums ietekmē nākamo reisu.

Krutovs skaidroja, ka stiprā snigšana rada daudz kļūmju dzelzceļa infrastruktūrā, sistēmā, kas ziņo par stāvokli uz līnijām un sliedēm. Tā kā gaisa temperatūra Rīgā ir ap vienu grādu pēc Celsija, elektroiekārtas un elektrovadi piesalst un apledo, raidot signālu, ka sliedes ir aizņemtas, lai gan praktiski tā nemaz nav.

"Mēs nedrīkstam riskēt un gaidām, kad pienāks signāls, ka sliedes ir brīvas un var turpināt kustību. Ekstremālo apstākļu dēļ šādu tehnisko kļūmju ir ļoti daudz. VAS "Latvijas dzelzceļš" risina situāciju un mēģina novērst problēmas. Tomēr jāatzīst, ka situācija ir diezgan kritiska. Jau ir pirmie vilcieni, kas kavē vairāk nekā stundu," sacīja Krutovs.

"Pasažieru vilciens" atvainojas par sagādātajām neērtībām, kas radušās laika apstākļu dēļ, un aicina pasažierus būt saprotošiem, kā arī, iespējams, izvērtēt savus pārvietošanās plānus. Tāpat iedzīvotāji ir aicināti sekot līdzi operatīvajai informācijai "Pasažieru vilciena" sociālajos medijos un tīmekļvietnē, kur darbinieki regulāri atjauno informāciju.

Ņemot vērā snigšanu Rīgā, kas ir stiprāka nekā tika prognozēts, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs piektdien jau otro reizi paaugstinājis brīdinājuma līmeni galvaspilsētai - pirmo reizi vēsturē izsludināts sarkanais brīdinājums par ekstremāli stipru snigšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!