Vairāk nekā 90% jeb 271 no 300 laikraksta "Dienas Bizness" aptaujātajiem uzņēmējiem atzinis, ka viņa uzņēmums negrasās finansiāli atbalstīt kādu no 8.Saeimas vēlēšanās startējošajām partijām.
Tikai deviņi uzņēmēji pauduši gatavību finansiāli atbalstīt sev simpātiskāko politisko kustību, 12 uzsvēra, ka viņi nevēlas atbildēt uz šādu jautājumu, bet astoņi nevarēja sniegt konkrētu atbildi.

Tie uzņēmēji, kuri apliecinājuši, ka neziedos partijām, akcentējuši, ka šādu jautājumu uzņēmuma vadītājs nevar izlemt viens, ka labāk ir atbalstīt konkrētu politiķi, nevis partiju, kā arī to, ka Latvijā nav nevienas partijas, kurai būtu vērts ziedot naudu.

Piemēram, uzņēmuma "Rīgas raugs" izpilddirektors Varis Peisenieks sacījis, ka firma līdz šim nekad nav atbalstījusi nevienu politisko spēku un arī šogad šī tradīcija netiks mainīta. Kā vienu no šādas pozīcijas iemesliem uzņēmējs minējis nevēlēšanos iesaistīties politiskajās spēlēs.

Atbildot uz jautājumu kā labāk finansēt politiskās partijas, lielākā daļa uzņēmēju - 38% - minēja pašu partiju iekšējās rezerves un biedru naudas. Tāpat izteikts viedoklis, ka partijām varētu ziedot privātpersonas, un ka finanses varētu iegūt pēc jauktā principa, tas ir, no dažādiem avotiem. Vairāki aptaujātie atzinuši, ka tas, kā partijas finansē, ir pilnīgi vienalga - galvenais, lai visi ziedotāji būtu skaidri zināmi. Savukārt citi kategoriski norādījuši, ka tikko finansēšanā iesaistās privātais sektors, rodas interešu konflikts. Uzņēmēji arī pauduši pārliecību, ka labāk ir piedalīties labdarības akcijās un atbalstīt trūcīgos, nevis dot naudu tiem, kuriem tās ir pietiekoši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!