Uzreiz pēc Līgo svētkiem prokuratūra atcēlusi arestu Ventspils mēra Aivara Lemberga sievas Ināras un meitas Līgas mantai, ziņo "Neatkarīgā Rīta Avīze".
"Lursoft" datu bāze liecina, ka atcelts arests Līgai Lembergai piederošajām SIA "LSF Holdings" (25%) un "Baltimar VT" (8,71%) kapitāla daļām. Citos uzņēmumos nedz Līgai Lembergai, nedz Inārai Lembergai īpašuma tiesību nav.

"LSF Holdings" valdes priekšsēdētājs Edgars Jansons apstiprinājis, ka pagājušajā nedēļā no prokuratūras tiešām saņēmis vairāku lēmumu kopijas, ka šā gada 2. jūlijā atcelts arests ne tikai L.Lembergai piederošajām kapitāla daļām, bet arī arests, kas tika uzlikts "LSF Holdings" meitas kompānijām. Tā, piemēram, atcelts arests "Amberholdings Liepāja", "Ventplac", "LSF Trans", 'Ostas flotes", EHD, "Baltic Juice Terminal", "Finako", "Nekustamo īpašumu projektu attīstības centra" kapitāla daļām.

Savukārt no Lursoft datu bāzes izriet, ka atcelts arests arī šo kompāniju meitas firmu kapitāla daļām un akcijām - piemēram, "Baltijas Ekspresī" un "Nord Natie terminālā".

Laikraksts secinājis, ka iepriekš bija arestētas ne tikai L.Lembergai tieši un pastarpināti piederošās kapitāla daļas minētajos uzņēmumos, bet arī patiesā labuma guvēja tiesības. Piemēram, pie "SIA Ostas flote" atrodama atzīme, ka arests atcelts L.Lembergai "piederošajām 16,71% patiesā labuma guvēja tiesībām", ziņo laikraksts.

Savukārt zemesgrāmatas dati liecina, ka atcelts arests arī daudziem nekustamajiem īpašumiem - I.Lembergai piederošajam īpašumam Briežlejas Usmas ezera krastā (1,3 ha). Tāpat atcelts arests L.Lembergai piederošajiem 15 nekustamajiem īpašumiem Piltenē un pusei domājamās daļas no nekustamā īpašuma Vecupes Puzes pagastā, kurā dzīvo arī pats Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!