Krievija par vēstnieku Latvijā nozīmēs vienu no ārlietu ministra Sergeja Lavrova vietniekiem, bijušo degvielas un enerģētikas lietu ministru Viktoru Kaļužniju, ziņo laikraksts "Vremja Novostjei".
Krievijas prezidents Vladimirs Putins vakar, tiekoties ar savas valsts diplomātiem un Ārlietu ministrijas amatpersonām, iepazīstināja ar plānotajām reformām Ārlietu ministrijas resorā, ievērojami samazinot darbinieku skaitu.

Cita starpā Putins informējis arī par gaidāmo Krievijas vēstnieka Latvijā nomaiņu. Kā ziņots, pašreizējais Krievijas vēstnieks Latvijā Igors Studeņņikovs Rīgā strādā kopš 2001.gada marta.

Pirms Studeņņikova Krievijas vēstnieks Latvijā bija Aleksandrs Udaļcovs, kurš pašlaik ir Krievijas Ārlietu ministrijas Otrā Eiropas departamenta vadītājs.

Krievijas vēstniecība Latvijā apgalvoja, ka tās rīcība nav informācijas par iespējamu vēstnieku nomaiņu, tāpēc komentāri netika sniegti. Arī Ārlietu ministrijas rīcībā neesot informācijas par iespējamu vēstnieku maiņu.

Krievijas prezidents diplomātu sanāksmē arī uzsvēra, ka Baltijas un NVS valstīs dzīvojošo tautiešu interešu aizstāvība joprojām būs viens no prioritārajiem Krievijas diplomātu uzdevumiem.

"Mūsu tautiešu tiesību un interešu aizstāvība Neatkarīgo Valstu Sadraudzības un Baltijas valstīs joprojām ir prioritārs uzdevums. Pienācis laiks sākt veidot sadraudzības valstīs lielus informācijas un kultūras centrus, lai strādātu ar tautiešiem," uzsvēra Putins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!