Četri Saeimas deputāti, tostarp bijušais premjers Aigars Kalvītis (TP), februāra nogalē slepus apmeklējuši Maskavu, kur ekspremjeram, iespējams, notikušas arī lietišķas biznesa tikšanās, otrdien vēsta "Latvijas Avīze".
Laikraksts informē, ka Kalvītis, bijusī labklājības ministre Dagnija Staķe (ZZS), deputāts Sergejs Dolgopolovs (SC) un ārlietu komisijas vadītājs Andris Bērziņš (LPP/LC) bija devušies uz Maskavu, lai it kā klausītos Raimonda Paula un kora "Kamēr" koncertu. Saeimas deputātu delegāciju bija veidojusi kultūras ministre Helēna Demakova, par to informējot Saeimas priekšsēdētāju, taču nekāda oficiāla Saeimas preses dienesta informācija par to netika sniegta.

Laikraksts arī noskaidrojis, ka Latvijas un Krievijas parlamentu sadarbības grupas vadība nemaz neesot informēta par sadarbības grupas četru deputātu viesošanos Maskavā. Tikmēr deputāti laikrakstam skaidrojuši, ka uz Maskavu braukuši klausīties koncertu, nevis kārtot kādas biznesa darīšanas.

"Kādas muļķības! Maskavā ielidoju pēc desmit Ķīnā pavadītajām atvaļinājuma dienām un tūdaļ satikos ar pārējiem trim Latvijas deputātiem, kas bija ieradušies uz Latvijas kultūras dienām. Visu laiku bijām kopā. Es pat aizbraucu agrāk projām, lai no lidostas taisnā ceļā dotos uz partijas Saeimas frakcijas sēdi. Tās ir tikai tenkas, nekas vairāk par manām it kā plānotajām neoficiālajām sarunām Maskavā," laikrakstam sacījis Kalvītis.

Arī Staķe laikrakstam apgalvoja, ka Kalvītis ne uz mirkli neesot pametis savu grupu un bijis visu acu priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!