Bijušajam Saeimas priekšsēdētājam Indulim Emsim (ZZS), iespējams, jau 18. oktobrī tiks uzrādīta apsūdzība par apzināti nepatiesu liecību sniegšanu, piektdien raksta "Latvijas Avīze".
Laikraksts ziņo, ka šonedēļ Ģenerālprokuratūrā bija redzams Emsis kopā ar advokātu. Emša advokāts, kurš nevēlējās darīt sabiedrībai zināmu savu vārdu, laikrakstam paskaidrojis, ka "Emsis uz prokuratūru bija aicināts kā persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess. Ar prokuroru tika apspriests jautājums, kā pēc iespējas ātrāk panākt taisnīgu noregulējumu šajā kriminālprocesā. Tika panākta vienošanās, ka prokuratūra pieņems procesuālu lēmumu, un tad, balstoties uz šī lēmuma motīviem, varēsim izstāstīt savu pozīciju."

Laikraksts norāda, ka iespējamais procesuālais lēmums ir vai nu atzīšana par aizdomās turamo, vai apsūdzības uzrādīšana. Nākamreiz Emsis aicināts uz prokuratūru 18. oktobrī.

Jau vēstīts, ka Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis (ZZS), sniedzot liecības Ventspils amatpersonu krimināllietā, iespējams, sniedzis nepatiesas liecības, tādēļ pret Saeimas priekšsēdētāju sākts kriminālprocess. Prokuratūra pieņēmusi lēmumu par kriminālprocesa sadalīšanu, uzsākot jaunu kriminālprocesu pret Emsi, jo uzskata, ka pastāv reāla iespēja, ka Emsis ir apzināti nepatiesi liecinājis pirmstiesas kriminālprocesā.

Prokuratūra Saeimas priekšsēdētāju bija nopratinājusi kā liecinieku Emša portfeļa zādzības lietā. Informācija par "portfeli" parādījās augusta beigās izdevumā "Republika.lv". Emsim Ministru kabineta ēkā tika nozagts portfelis ar 10 000 ASV dolāru. Emsis skaidrojis, ka šo naudu bija aizņēmies, lai nopirktu traktoru. Vēlāk portfelis tika atrasts, zaglis sodīts, taču daļa naudas bija pazudusi. Par šo portfeli ieinteresējušies tiesībsargi, kurus interesēja naudas izcelsme.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!