Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš nolūko kadrus vadošiem amatiem ministrijas struktūrās, izvēloties ar a/s "Ave Lat" saistītas personas, otrdien ziņo "Neatkarīgā Rīta Avīze". Pēc laikrakstā teiktā, Segliņš nolēmis Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra vietnieka, Finansu un īpašumu departamenta direktora amatā apstiprināt bijušo Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietnieku Viktoru Elksni.
Ar Elksni vakar ticies gan Segliņš, gan ministrijas valsts sekretārs Andris Staris. Tuvākajā laikā tikšot sagatavoti dokumenti par Elkšņa apstiprināšanu amatā.

Savukārt valsts sekretāra vietnieka Elkšņa sieva Anita, saskaņā ar uzņēmumu reģistru datu bāzes "Lursoft" datiem cieši saistīta "Ave Lat grupa". Viņas uzvārds parādās saistībā gan ar a/s Balticovo, gan ar a/s Salacgrīva - 95.

Kā ziņots, iespējama arī Kriminālpolicijas priekšnieka maiņa, un viens no pretendentiem uz šo amatu ir "Ave Lat sargs" direktors un līdzīpašnieks, iekšlietu ministra padomnieks Laimonis Liepiņš. Liepiņš gan neesot vienīgais kandidāts.

Bijušais iekšlietu ministrs un Saeimas deputāts Jānis Ādamsons paudis, ka ka IeM tiekot "tīrīta" tikai ar politisku mērķi.

Ādamsons laikrakstam teicis, ka Liepiņa izvirzīšana par Kriminālpolicijas priekšnieka amata kandidātu būtu dēvējama par absurdu.

Ādamsonaprāt, pierādījumu tīrīšanām esot pietiekami - uz to norāda gan Finansu un īpašuma departamenta direktora Andra Griguļa atbrīvošana, gan regulārā Drošības policijas vadības maiņa, gan arī pārmaiņas policijas kadros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!