Nacionālo apvienība (NA) un to pārstāvošās Žanetas Jaunzemes-Grendes vadītā Kultūras ministrija vēlas panākt, lai konkurss "Jaunais vilnis" nākamgad Jūrmalā vairs nenotiktu, otrdien raksta "Neatkarīgā Rīta Avīze" (NRA).

Konkrēts rīcības plāns šī pasākuma iznīdēšanai vēl neesot izkristalizējies, taču apņēmība panākt, lai skaļi kritizētais un pulgotais pasākums kopā ar tā viesiem un Krievijas naudu pamestu Latviju, ir nostiprinājusies. Par to liecina notikušais apvienotajā Nacionālās apvienības Saeimas frakcijas un partijas valdes sēdē, kurā piedalījušies arī kultūras ministres pārstāvji, raksta NRA.

Kultūras ministres padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ieva Līne laikrakstam pastāstījusi, ka ministres gaumei "Jaunā viļņa" daiļrade nav pieņemama, taču noliedza, ka ministrijā tiktu kalti plāni konkursu padzīt no Latvijas. Ministre tikai vēlējusies panākt, lai konkursa viena diena tiktu atvēlēta tikai Latvijas māksliniekiem, dodot viņiem iespēju ar sevi iepazīstināt Krievijas auditoriju.

Sašutuši par šādiem ministrijas un NA plāniem ir laikraksta aptaujātie restorānu un krogu īpašnieki.

"Tā nedēļa, kurā Jūrmalā notiek "Jaunais vilnis", man palīdz izdzīvot visu pārējo gadu, jo tūristiem no Krievijas ir plašāks vēriens un kapeikas viņi skaita krietni mazāk nekā rietumnieki. Pats konkurss un tajā skanošā mūzika man pašam ir bijis nebijis, kaut kādu saikni ar politiku arī nespēju saskatīt pie labākās gribas," saka kāda Rīgas restorāna īpašnieks Normunds, kurš uz "Jaunā viļņa" laiku vasarā atver ēstuvi arī Jūrmalā.

Jau vēstīts, ka jau sākušās sarunas par "Jaunā viļņa" norisi Jūrmalā arī nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!