Latvijas un Krievijas attiecībām, pēc Krievijas laikraksta "Ņezavisimaja gazeta" uzskata, traucē prezidentes Vairas Vīķes - Freibergas un citu augstu amatpersonu nostāja, cita starpā arī pret latviešu leģionāriem veltītā pieminekļa atklāšanu Lestenē.
Laikraksta "Ņezavisimaja gazeta" piektdienas numurā teikts, ka "svarīgs faktors" Latvijas un Krievijas attiecību stabilizēšanā ir "abu valstu vadītāju politiskā atbildības izjūta, kas diemžēl ne vienmēr piemīt prezidentei Vīķei - Freibergai".

Publikācijas stils un saturs gandrīz pilnībā sakrīt ar Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) ceturtdien izplatīto paziņojumu presei, tomēr šis paziņojums laikrakstā pat nav pieminēts.

"Rīgas un Maskavas attiecībām traucē pretkrieviskās deklarācijas, kas ne tikai ir pilnas ar apšaubāmību, bet arī izceļas ar zināmu tendenciozitāti," raksta avīze.

Runājot par pieminekļa atklāšanu latviešu leģionāriem Lestenē, laikraksts ziņo, ka šajā Tukuma rajona ciematā "sapulcējušies aptuveni tūkstotis Hitlera atbalstītāju un cienītāju".

Par amatpersonām, kas piedalījās pieminekļa atklāšanā, "Ņezavisimaja gazeta" izsaka viedokli, ka "šoreiz viņiem bija slepena valdības piekrišana piedalīties šajā pasākumā". Avīze iesaka "pagaidīt" dalībnieku atbrīvošanu no amatiem.

Pēc laikraksta paustā, Latvijas un Krievijas attiecības var uzlaboties "ar abu pušu labās gribas priekšnoteikumu un gatavību risināt problēmas atbilstoši laikam, ņemot vērā jaunās reālijas un mūsu tautu intereses".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!