Advokāts Jānis Loze firmai "Tango projekts" februāra sakumā piesaistījis jaunu īpašnieku, dubultots firmas pamatkapitāls, pirmdien raksta laikraksts "Diena". Ar šādu rīcību, iespējams, advokāts mēģina glābt parādos slīgstošo firmu. Šādi viņš apgājis arī tiesas lēmumu, kas Lozem aizliedz pārdot šī uzņēmuma daļas.
Laikraksts norāda, ka aizliegumu tiesa uzlika pēc uzņēmēja Mārtiņa Lauvas prasības, kuram Loze neesot atdevis 1,5 miljonu eiro parādu.

Uzņēmumu reģistra (UR) dati rāda, ka 3.februārī "Tango projekta" pamatkapitāls dubultots līdz deviņiem miljoniem latu. Vienlaikus firmai parādās jauns īpašnieks, plašākai sabiedrībai nezināmais Māris Liepiņš, kurš pārņem kontroli - 51%, raksta "Diena". Atlikušās firmas daļas paliek mātesfirmai "Blaumaņa nami", kuru arī savā īpašumā iegūst Liepiņš - 99%. Iepriekš mātesfirma "Blaumaņa nami" vienpersonīgi piederēja Lozem.

Advokāta slimības dēļ laikrakstam viņa viedokli uzzināt neizdevās, komentārus nesniedza arī Liepiņš. Laikraksts rīcībā esošā informācija liecina, ka Loze un Liepiņš ir tuvi ģimenes draugi.

"Lursoft" datubāze rāda, ka Liepiņam pieder daļas sešās firmās, kas lielākoties nodarbojas ar biznesa, grāmatvedības un finanšu konsultāciju sniegšanu, trešdien raksta "Diena".

Problēmas sagādā ne tikai firmas "Tango projekts" un "Blaumaņa nami", bet arī tām piederošie īpašumi - zemes gabali Rīgas centrā, raksta "Diena". Uz savu daļu pretendē arī Lozes bijušais klients Andris Šķēle. Viņam piederoša firma "TA Projekts" pērn no "Nordea bankas" nopirka prasījuma tiesības pret "Tango projekts". Noprotams, ka Loze vairs nespēja atdot "Nordea" vairākus miljonus vērtos aizdevumus, tādēļ banka parādu cedēja.

Otrdien Šķēles birojā bija iecerēta "Tango projekta" un Blaumaņa namu kapitāldaļu izsole, taču tā nenotika. "Vienojāmies par saistību nokārtošanu," laikrakstam pastāstīja "Tango projekta" pārstāve Ilona Bērziņa. Aprīlī noteiktas nākamās izsoles, kurās plānots pārdot "Tango projektam" piederošos nekustamos īpašumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!