Trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija lems jautājumu par grozījumu veikšanu vai vispār Latvijas Radio 2 (LR2) koncesijas projekta apturēšanu, raksta laikraksts "Neatkarīgā". Pret LR2 nodošanu koncesijā iebilst Finanšu ministrija.

Dokumenti par konkursa izsludināšanu jau bija nodoti valdībai, taču Finanšu ministrijas (FM) iebildumu dēļ tos nevirzīja izskatīšanai. FM uzskata, ka ir virkne risku, kas var rasties, nododot LR2 privātam partnerim, raksta laikraksts. Tāpat līdzekļus iespējams gūt citos veidos, optimizējot radio kopumā.

"Ņemot vērā Nacionālās radio un televīzijas padomes iesniegto informāciju, secināms, ka konceptuālais lēmums par LR2 nodošanu koncesijā ir ticis pieņemts, lai uzlabotu Latvijas Radio finansiālās problēmas un novērstu iespējamos maksātnespējas draudus," teikts FM ziņojumā. Ministrija uzskata, ka aprēķini neatspoguļo izvērtējumu, kā LR2 nodošana koncesijā atrisinātu Latvijas Radio finanšu problēmas.

Jau vēstīts, ka LR2 nodošana koncesijā paredzēta līdz šī gada maijam, taču par projekta tālāko virzīšanu gala lēmums jāpieņem Ministru kabinetam. Kolāts iepiriekš norādīja, ka uzņēmējiem ir liela interese par LR2 pārņemšanu, tāpat gatavību to darīt pauduši radio darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!