Eiropas Raidorganizāciju apvienības šobrīd gatavotajā priekšlikumā par Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) abonentmaksām paredz, ka turpmāk ik gadu katrai mājsaimniecībai par abu mediju – attiecīgi skatīšanos un klausīšanos vajadzēs maksāt no 1,5 līdz trijiem latiem mēnesī, piektdien raksta „Neatkarīgā Rīta Avīze”.

Nacionālās Radio un Televīzijas padomes priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece laikrakstam stāstījusi, ka šī būtu viena no zemākajām abonentmaksām Eiropā. Dārgākās abonentmaksas esot Dānijā un Vācijā, kur iedzīvotāji par savu sabiedrisko mediju patērēšanu maksā attiecīgi 17 un 16 latus.

LTV ģenerāldirektors Edgars Kots un LR vadītājs Dzintris Kolāts skaidrojuši, ka šādas abonentmaksas ieviešana dotu abiem medijiem stabilus ienākumus un ļautu sagatavot aizvien kvalitatīvākus ziņu izlaidumus. Kots gan piebildis, ka pirms abonentmaksas ieviešana jābūt skaidram, vai abus medijus apvienos, kāda būs to pozīcija reklāmas tirgū, kā arī citi apstākļi.

Domājams, ka Raidorganizāciju apvienība premjeram Valdim Dombrovskim (JL) gatavus priekšlikumus par abonentmaksām iesniegs 20. maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!