Pretēji Ventspils mēra Aivara Lemberga un viņa advokātu paziņotajam, Vācijas laikraksts "Frankfurter Allgemeine Zeitung" (FAZ) nav piekritis mierizlīgumam ar Lembergu un turpinās tiesāties, ceturtdien ziņo laikraksts "Diena".
FAZ bijušais korespondents Baltijas valstīs Roberts fon Lūciuss "Dienai" sacījis, ka Hamburgas virsapgabaltiesas priekšā abu pušu advokāti tikai saskaņojuši iespējamu mierizlīguma projektu. "Taču mana avīze to noraidīja, līdz ar to tiesas darbi turpināsies," sacījis žurnālists.

Vācijas Hanzas virsapgabaltiesa 27.novembrī izskatījusi Lemberga apelācijas sūdzību par pirmās instances tiesas spriedumu viņa prasības lietā pret laikraksta izdevēju par nepatiesu ziņu atsaukšanu un labošanu 2005.gada 23.maija publikācijā "Ventspils oligarhs".

Lemberga advokāti paziņojuši, ka Vācijas laikraksts "Frankfurter Allgemeine Zeitung" apņēmies atsaukt un labot nepatiesas ziņas, kas publicētas Ventspils mēram Aivaram Lembergam veltītā rakstā. Lembergs prasījis atsaukt šādus apgalvojumus:

1. "Pretiniekiem, kas viņu kritizē, pēkšņi jāmaksā lielāks nekustamā īpašuma nodoklis vai arī pilsēta no viņiem pieprasa papildus vides aizsardzības licences"

2. "Cik liela patiesībā ir viņa daļa ostas sabiedrībā Nafta, kura oficiāli sastāda 0,27 %, nav zināms...". Lemberga advokāti prasījuši šo apgalvojumu labot, ka vienīgā tiešā Lemberga kunga daļa ostas sabiedrībā Nafta sastāda mazāk par 0,01 %. Netieši šajā sabiedrībā viņš ņem dalību tikai tādā veidā, ka viņa turējumā ir 0,27 % AS "Ventbunkers" akciju.

3. "..., kāpēc pilsēta jau sešus gadus apmaksājot Lembergam un viņa ģimenei miesassargus". Advokāti prasīja precizēt, ka Lembergam nav miesassargu, dienesta braucienos viņa šoferis ir policijas ierēdnis.

4. "Smaga orkāna laikā Baltijas jūrā janvāra beigās bez tam beidza darboties visas apgādes līnijas un līdz ar to visa elektroapgāde Ventspilī. Katastrofa varēja tikt novērsta vienīgi tādā veidā, ka steidzami no Rīgas un Liepājas tika atgādāti dzesēšanas ģeneratori". advokāti prasījuši precizēt, ka atvestie dzesēšanas ģeneratori netika izmantoti, spiediena līmenis tika nodrošināts, novirzot amonjaku uz lāpu, kurā tas tika sadedzināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!