Foto: AFI
Nākamā gada sākumā lielāko valdību veidojošo partiju – "Jaunā laika" un Tautas partijas - starpā var atsākties nesaskaņas Privatizācijas aģentūras (PA) valdes locekļa Mihaila Pietkeviča (TP) dēļ, jo viņam beigsies pilnvaru termiņš, bet ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) neplānojot tās pagarināt, pirmdien ziņo laikraksts "Diena".

Pietkeviča pilnvaras PA valdē beidzas 19.janvārī. Neoficiālā sarunā kāds JL valdes loceklis laikrakstam atzinis, ka Pietkeviča pilnvaras netiks pagarinātas un JL neielaidīšoties nekādās politiskās aizkulišu diskusijās ar TP par viņa krēslu.

Pilnvaras darbam PA valdē janvāra vidū beidzas arī ar TB/LNNK saistītajai Vinetai Stolerei, taču noprotams, ka viņa amatu varētu saglabāt.

Pietkevičs "Parex bankā" pārstāv valstij piederošo kapitālu, kura turētāja ir PA. Aģentūra ir arī valstij piederošā 51% "Lattelecom" (LT) kapitāla daļu turētāja, un PA valde ir valsts kā "Lattelecom" dalībnieka pārstāvis. Tieši PA valdē tiek pieņemti lēmumi, kas saistīti ar abu šo uzņēmumu īpašnieku kompetenci.

Lai arī pats Pietkevičs ciešas attiecības ar TP dibinātāju Andri Šķēli laikrakstam līdz šim noliedzis, vairāku ar viņu saistītu avotu atzītais laikrakstam ļaujot spriest, ka abi mēdz ne tikai sazvanīties par svarīgiem lēmumiem. Neoficiāli zināms, ka Pietkeviča attiecības ar Kamparu, kura vadītās ministrijas pārraudzībā atrodas PA, ir saspringtas un kopš Kampara kļūšanas par ministru starp abiem bijuši vairāki konflikti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!