Bijušais Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) izmeklētājs, tagadējais Valsts policijas (VP) Cilvēku meklēšanas nodaļas priekšnieks Ruslans Dervans, iespējams, tiek turēts aizdomās par naudas saņemšanu no VID Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča šķirtās sievas Ināras Vilkastes, trešdien ziņo laikraksts "Diena", atsaucoties uz tā rīcībā esošo neoficiālo informāciju.
Laikraksts ziņo, ka neoficiāla informācija liecina - viņš tiek turēts aizdomās par naudas pieņemšanu no Vilkastes, lai izspiešanas lietu izmeklētu par labu viņai.

Iepriekš masu medijos izskanējusi informācija, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) operatīvie darbinieki pagājušajā nedēļā pārmeklējuši Dervana darba vietu un vēlāk arī viņu nopratinājuši saistībā ar aizdomām par viņa kā valsts amatpersonas iespējamiem pārkāpumiem. Aģentūra LETA ziņoja, ka KNAB operatīvās darbības neesot arī cieši saistāmas ar uzņēmēja Raimonda Štālberga krimināllietas izmeklēšanu, kurā Dervans līdzdarbojās laikā, kad vēl strādāja ONAP. Štālbergu, kā rakstīts, tur aizdomās par triju miljonu latu izspiešanu no Vilkastes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!