Otrdienas grautiņā Vecrīgā kāds policists izmantojis ar gumijas vai gāzes kapsulām pielādētu bisi, lai aizstāvētu savu pakritušo komandieri, kuram uzbruka nemiernieku bars, piektdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze".
Kā norāda laikraksts, bises pielietošana redzama aģentūras "Reuters" uzfilmētajā materiālā un aculiecinieku fotogrāfijās.Pēc videomateriāla noskatīšanās Rīgas reģiona policijas pārvaldes priekšnieks Andris Dzenis, kurš otrdien vadīja Vecrīgas operāciju, nolēmis par ieroča izmantošanu uzsākt pārbaudes lietu.

"Pašaizsardzības ieročus mēs izmantojām tikai individuālai aizsardzībai. Ierocis, kas redzams videomateriālā, šauj gan gāzi, gan gumijas lodes. Šajā konkrētajā gadījumā bija apdraudēta policista dzīvība, un otrs policists aizstāvēja savu komandieri. Ja policijas specrotas komandieris netiktu aizstāvēts, mēs nezinām, vai viņš tagad vispār būtu dzīvs. Šobrīd nezinām, vai šauts ar gumijas lodi vai ar gāzi," laikrakstam pastāstīja Dzenis.

Jaunietis, kurš uzbruka specrotas komandierim, pagaidām nav noskaidrots.

Jau vēstīts, ka grautiņā Vecrīgā cietis kāds 16 gadus vecs jaunietis, kurš ir zaudējis aci. Jaunieša vecāki norāda, ka policisti iešāvuši puisim acī ar gumijas lodi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!