Foto: F64
Partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) valde pagājušā nedēļā lūgusi pamest partijas biedru rindas aktīvai PS darbiniecei Maijai Stefanei, otrdien vēsta "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Kā laikrakstam atklājis PS priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis, tad "Stefanes ambīcijas un izpratne par to, kas un kā notiek, bija pamatā, lai valde no savām biedru rindām viņu izslēgtu."

Portālam "Delfi" Kristovskis norādīja, ka iemesls, kādēļ Stefane izslēgta, esot viņas neapmierinātība ar Rīgas domes vēlēšanu rezultātiem. "Ja cilvēks nespēj adekvāti novērtēt vēlēšanu rezultātus un , neskatoties uz to, ka jau pusgads apkārt, ceļ nemieru partijā par to, kāpēc viņa nav ievēlēta, bet citi ir... tā ir nemitīga konfrontēšana. To situāciju ilgi izturēt nevar," sacīja Kristovskis.

Savukārt Stefane laikrakstam atzīst, ka partiju "aiz brīva prāta nepamet". "Valde man ultimatīvi pieprasīja aiziet. PS notiek, iespējams, tādas lietas, par ko sabiedrību būtu jāinformē. Domāju, ka tā ir politiskā greizsirdība vai arī kāds cits mērķis, kāpēc notiek tāda rīcība [viņas izslēgšana]. Uzskatu, ka PS notiek prettiesiska un nedemokrātiska darbība," norāda no PS rindām pirmā izslēgtā.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka izvērtēta arī deputātes un PS valdes locekles Inas Druvietes turpmākā darbība partijā. Viņa laikrakstam norāda: "Es balsoju pret. Un, tā kā Stefane ir mana draudzene, es šo lēmumu nekomentēšu."

Saskaņā ar "Delfi" rīcībā esošo informāciju, PS bija neapmierināta ar Stefanes uzvešanos pēc Rīgas domes vēlēšanām, kad aktīvā partijas biedre esot pat bijusi gatava vērsties tiesībsargājošajās iestādēs pret ievēlētajiem Rīgas domes deputātiem no PS saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!