Šā gada jūnija beigās Rīgas domes Finansu departaments noslēdzis līgumus ar uzņēmumu "DAN Communications" vairāk nekā 600 tūkstošu latu apmērā, nerīkojot konkursu, šodien ziņo laikraksts "Bizness&Baltija".
Kā noskaidrojis laikraksts, ar "DAN Communications" kopumā noslēgti seši līgumi par telekomunikāciju tehnikas piegādi un domes datoru tīkla modernizāciju. Neraugoties uz iespaidīgo pasūtījuma summu, konkurss potenciālo piegādātāju vidū netika rīkots.

Kā "Bizness&Baltija" paskaidroja Finansu departamentā, izvēloties piegādātāju tika pielietota "viena piegādātāja piedāvājuma" metode, kas paredzēta likuma "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu" 9. un 12.pantos. Valsts pasūtītājs var noslēgt līgumu par piegādi, izskatot tikai vienu piedāvājumu, tādā gadījumā, ja pasūtītāja rīcībā jau ir no konkrētā piegādātāja iepirktas preces, iekārtas vai tehnoloģija un papildu piegādēs standartizācijas vai tehniskās savietojamības apsvērumu dēļ nepieciešams izmantot tā paša piegādātāja piedāvājumu.

Laikrakstam domē paskaidroja, ka neatkarīga tehniskā ekspertīze piedāvājuma izvērtējumam netika veikta. "Bizness&Baltija", atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēstī, ka līdzīga valsts pasūtījumu metode tiek pielietota bieži. Sākotnēji no pasūtītāja tiek iepirkts neliels iekārtu daudzums un vēlāk tiek izvirzīts jautājums par tīkla modernizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!