Konfliktu starp Rīgas domi un Hamaņa muižas nomnieku SIA "Mono" risinās tiesā, jo tas atsakās atbrīvot kultūrvēsturiskās ēkas telpas, uzskatot par prettiesisku pašvaldības lēmumu lauzt nomas līgumu. Puses arī nespēj vienoties par muižas konservācijas darbu pabeigšanu, otrdien raksta laikraksts "Diena".
Pašvaldība zemi Slokas ielā 41 uz 25 gadiem uzņēmumam iznomāja 1999.gadā ar nosacījumu, kas tas restaurēs XIX gadsimtā celto muižu, kas astoņos gados netika izdarīts, raksta laikraksts. Tomēr lauzt līgumu dome izlēma šā gada septembrī, dažas nedēļas pēc tam, kad ēkā izcēlās ugunsgrēks. "Mono" pret šo lēmumu iebilst, norādot, ka uzņēmums ieguldījis naudu muižas vēsturiskajā un mākslinieciskajā inventarizācijā, kā arī restaurācijas projekta izstrādē.

"Mēs gribam iziet uz sarunām, taču ir daudzi jautājumi, uz kuriem dome neatbild," laikrakstam norāda uzņēmēja pārstāvis Oļegs Krasiļņikovs. "Mono" apņemas veikt konservācijas darbus, ja pašvaldība tos oficiāli saskaņos, kā arī ar nosacījumu, ja tā atlīdzinās "Mono" iztērētos līdzekļus, pašvaldībai uzvarot tiesas procesā. Domes īpašuma departamenta direktora p.i. Oļegs Burovs laikrakstam norāda, ka "tā ir demagoģija." Burovs uzsver, ka līdz tiesas spriedumam muižas lietotājs ir "Mono", kādēļ tam arī jāiekonservē ēka.

Pēc tiesas pašvaldība cer muižu pārdot izsolē, uzliekot par pienākumu jaunajam īpašniekam to restaurēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!