Apvienības "Latvijas Pirmā partija/Latvijas ceļš" deputāte Inese Šlesere jau otru gadu rīko Latvijas Valsts Lūgšanu brokastis. Šogad tajās pie viena galda sēdēs ārlietu ministrs Artis Pabriks, Valsts prezidents Valdis Zatlers un Jaunās paaudzes līderis Aleksejs Ļedjajevs, piektdien raksta laikraksts "Diena".
Lūgšanu brokastis iecerētas 9.novembrī viesnīcā "Radisson SAS Daugava", un uz tām aicināto vidū ir Saeimas un valdības locekļi. Zatlers šogad ir goda viesa statusā, raksta laikraksts. Lūgšanu brokastu rīcības komitejas priekšsēdētāja Inese Šlesere laikrakstam teikusi, ka Valsts prezidents jau apstiprinājis savu dalību šajā pasākumā, Zatlera preses sekretāre Inta Lase norādīja, ka prezidents vēl neesot to izlēmis. Eksprezidente Vaira Vīķe–Freiberga Lūgšanu brokastīs nepiedalījās ne pērn, ne arī piedalīsies šogad, raksta laikraksts. Viņas preses sekretāre Karīna Rāviņa–Vimba laikrakstam norādīja, ka tajā laikā Vīķe-Freiberga būs ASV.

Uz šo pasākumu kopā ar tradicionālo konfesiju vadītājiem ielūgums nosūtīts arī draudzes Jaunā paaudze līderim Aleksejam Ļedjajevam.

Laikraksta aptaujātie eksperti uzskata, ka politiķiem būtu ļoti rūpīgi jāapsver, vai piedalīties šajā pasākumā. Latvijā baznīca ir atdalīta no valsts, kā arī kritiski tiek vērtēta Ļedjajeva aicināšana, norāda laikraksta aptaujātie eksperti. Ļedjajeva vārds saistās ar naidpilnām runām pret seksuālajām minoritātēm. Nesen viņa vārds izskanēja ASV radikālo organizāciju pētījumu centra "Southern Poverty Law Center" pētījumā, kura pamatā ir noziegums Sakramento — 26 gadus vecā indiešu izcelsmes geja Satendera Singha slepkavība. Laikraksts raksta, ka par šā nozieguma pastrādāšanā aizdomās tiek turēti divi kādai Sakramento slāvu baznīcai piederīgi vīrieši.

Kopā aicināts 250 dalībnieku, visiem noteikta obligāta dalības maksa — 25 lati. Šobrīd savu dalību apliecinājuši 40 dalībnieki.

Šī tradīcija Latvijā ir pārņemta no ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!