Kādai Jūrmalas iedzīvotājai, kura, kā vēlāk noskaidrojās, atradās pirmsinfarkta stāvoklī, svētdien Rīgas 1.slimnīcā prasīti 20 lati par ārsta apskati. Viņai tik daudz naudas nav bijis, tāpēc viņa devusies prom. Vēlāk gan, sajūtot situācijas pasliktināšanos, sieviete atgriezusies un pieprasījusi izziņu, par to, ka ārsti ļauj viņai doties. Arī par šo izziņu viņai nācies samaksāt, bet tas piespiedis mediķus viņu izmeklēt un konstatēt, ka situācija ir smaga, sieviete ievietota tajā pašā slimnīcā, trešdien raksta "Latvijas Avīze".
Piecdesmit gadus vecā sieviete laikrakstam stāsta, ka Rīgas 1.slimnīcā viņu pieņēma reģistratūras darbiniece, ieveda kabinetā un aizpildīja veidlapu ar datiem. "Uzzinājusi, ka sūdzos par sirdi un vēlos kādas zāles, viņa man teica, ka par apskati būs jāmaksā 20 lati. Man makā bija tikai pieci lati, tādēļ teicu, ka tik lielas naudas man līdzi nav. Medicīnas darbiniece man neko neatbildēja, un tā es saģērbos un izgāju no kabineta. Tomēr, izejot uz ielas, es sajutu, ka sāpes nerimstas. Sapratu, ka tā varbūt varu arī nomirt, tādēļ devos atpakaļ un prasīju, lai vismaz man uzraksta zīmi, ka es šeit esmu bijusi un man medicīniskā palīdzība atteikta. Tad šī pati darbiniece teica, ka arī par šo zīmi būs jāmaksā, un es atbildēju, ka par zīmi samaksāšu, " laikrakstam stāstījusi sieviete, kas pēc šīs izmeklēšanas tomēr ievietota slimnīcā, jo viņai konstatēts pirmsinfarkta stāvoklis.

Savukārt slimnīcas amatpersonas noraida sievietes apgalvojumus. "Tā vienkārši nevar notikt, kā jūs man stāstāt! Mēs neatliekamo medicīnisko palīdzību sniedzam visiem, kas pie mums vēršas, taču tiem, kuri uz slimnīcu brauc brīvdienās ar dažādiem sīkumiem, tā vietā lai darbdienās vispirms dotos pie sava ģimenes ārsta, mēs tad arī prasām šos 20 latus," tā pacientes piedzīvoto laikrakstam raksturoja Rīgas 1. slimnīcas uzņemšanas nodaļas vadītāja Evija Cīmure. Viņa arī atzīst, ka visiem pacientiem, kuri slimnīcā ierodas ar ģimenes ārsta norīkojumu, par vizīti jāmaksā 2 lati. Šos pašus 2 latus iekasē arī no tiem, kuri slimnīcā ieradušies ar tādām kaitēm, kuru ārstēšanai patiešām nepieciešama palikšana slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!