Foto: F64
Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) aktivitātes, atbalstot parakstu vākšanu referenduma rīkošanai, lai krievu valoda kļūtu par otru valsts valodu Latvijā, ir būtiski iedragājušas viņa pozīcijas latviešu vēlētāju vidū.

Kā intervijā žurnālam "SestDiena" joko žurnālists Lato Lapsa, otrs "Saskaņas centra" (SC) līderis Jānis Urbanovičs varētu būt vienīgais latvietis, kas nākamajās vēlēšanās balsos par Ušakovu.

"Krieviem ir rupjš, bet ļoti patiess teiciens, ka nevar reizē "gan zivtiņu apēst, gan uz "kaut kā" uzsēsties". Nils Ušakovs visā krāšņumā ir pierādījis šī teiciena patiesumu," norāda Lapsa. "Viņam acīmredzot to ļoti gribējās; rezultātā viņš ir nostiprinājis savas pozīcijas SC vadībā, taču es gribētu redzēt kaut vienu latvieti, kas nākamajās vēlēšanās būs gatavs balsot par Ušakovu (protams, ja vien šis viens nav Jānis Urbanovičs)."

Kā ziņots, no 1.novembra līdz 21.novembrim par grozījumiem Satversmē, kas paredz krievu valodai otras valsts valodas statusu, parakstījušies 78 279 vēlētāji,  informēja Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK).

Parakstu vākšana par grozījumiem Satversmē, kas paredz krievu valodai noteikt otras valsts valodas statusu, ilgs līdz 30.novembrim.

Grozījumi Satversmē tiks iesniegti Saeimā, ja parakstu vākšanā to atbalstīs ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 154 379 vēlētāji.

Parakstus, lai krievu valoda tiktu atzīta par otru valsts valodu Satversmē, šopavasar sāka vākt jauniešu kustība "Vienota Latvija" sadarbībā ar Vladimira Lindermana, Jevgēnija Osipova un Gapoņenko dibināto biedrību "Dzimtā valoda".

Referenduma rīkošanai parakstījies arī Rīgas mērs Ušakovs un vairāki citi SC pārstāvoši pašvaldību vadītāji un deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!