Foto: PantherMedia/Scanpix
Valsts pārvaldē gaidāmas pamatīgas reformas. To īstenošanas rezultātā ierēdņu skaits varētu samazināties uz pusi, savukārt pašu strādājošo darba apstākļi krietni uzlabošoties, ceturtdien ziņo laikraksts “Diena”.

Kopumā no valsts pārvaldē nodarbinātajiem 12 200 ir ierēdņi, bet vakanti vēl esot ap 500 ierēdņu amati. No 46% līdz 75% - tik procentu liela, salīdzinot ar līdzīgas atbildības amatu atalgojumu privātajā sektorā, esot valsts sekretāru un vidējā līmeņa vadītāju alga, norāda laikraksts.

Laikraksts atklāj, ka cilvēkresursu koncepcija valdībā jāapstiprina līdz gada beigām un jau šobrīd "kādā ne no tām trūcīgākajām Latvijas ministrijām" vadošie speciālisti no darba brīvajā laikā apmeklējot intensīvos angļu valodas kursus un skatoties pēc atbilstošām vakancēm Eiropas institūcijās.

Valsts kancelejas izstrādātā cilvēkresursu koncepcija valdībā esot jāpieņem līdz gada beigām.

Valsts kancelejas vadītāja Elita Dreimane laikrakstam atzinusi, ka augstas raudzes profesionāļu aizplūšana no valsts pārvaldes joprojām esot liela.

Speciālisti aizbraucot strādāt uz citām valstīm vai arī aizejot uz privāto sektoru. Pērn ministrijas un Valsts kanceleju kopā atstājuši 364 darbinieki jeb 12,2% no kopējā darbinieku skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!