Valsts kontroles (VK) revīzijā secinātais, ka Iekšlietu ministrijas (IeM) un valsts aģentūras Materiālās rezerves izveidotā sistēma dzērājšoferiem atņemto automašīnu glabāšanai un realizācijai valsts budžetam rada ievērojamus zaudējumus, var kļūt par vienu no pirmajām lietām, kuras rūpīgai vētīšanai pieķersies jaunā iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), piektdien vēsta laikraksts "Diena".

Pēc "Dienas" rīcībā esošās neoficiālas informācijas, nav izslēgts, ka tas var sašķobīt aģentūras šefa Valērija Koķa (izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes (ZZS) vīrs) krēslu un viņš varētu kļūt par vienu no amatpersonām, kas līdz ar valdības maiņu var zaudēt amatu.

Mūrniece pagaidām nevēlējas plašāk komentēt, vai runa varētu būt arī par Koķa atbildību. Vispirms viņa rūpīgi iepazīšoties ar VK ziņojumu, amatpersonu paskaidrojumiem un tad lems par rīcību. Mūrniece gan uzsvēra, ka naudas šķērdēšanu IeM struktūrās nepieļaus.

Koķis piektdien atzina, ka skarbā VK revīzijas ziņojuma dēļ no amata nedomā atkāpties. Tieši otrādi - viņa vadībā (kopš 2007. gada janvāra) aģentūra esot būtiski uzlabojusi darbu, samazinājusi budžeta izdevumus (no 4,5 miljoniem 2007. gadā līdz 2,5 pērn) par dzērājšoferiem atņemto auto glabāšanu un realizēšanu. "Man par darbu diplomu vajadzētu piešķirt, nevis jautāt par atkāpšanos," teica Koķis. Februārī publiskotajā VK revīzijā izteiktos pārmetumus viņš noraida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!