Foto: LETA
Laimesti loterijās, darbība politiskās organizācijās un papildu pienākumi – to atklāj kopumā 10 Latvijas skolu reitingā par 2022. gadu iekļuvušo valsts ģimnāziju direktoru valsts amatpersonu deklarācijas.

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā atrodamās informācijas valsts ģimnāzijas statuss ir 31 izglītības iestādei, bet Ata Kronvalda fonda veidotajā Latvijas skolu reitingā par 2022. gadu, kurā apkopoti skolu audzēkņu panākumi 2021./2022. mācību gadā rīkotajās valsts mācību priekšmetu olimpiādēs, valsts atklātajās olimpiādēs un skolēnu zinātniski pētniecisko darbu konferencēs, iekļuvušas 28 valsts ģimnāzijas.

Fonds norādījis, ka iegūto informāciju novērtējis ballēs, šādi izveidojot Latvijas skolu reitingu darbā ar talantīgajiem skolēniem. Reitinga pirmajā desmitniekā ierindotas tās valsts ģimnāzijas, kuru skolēnu sniegums novērtēts ar vairāk nekā 20 ballēm, augstāko novērtējumu – 162,53 balles, iegūstot Rīgas Valsts 1. ģimnāzijai. Desmitajā vietā ierindota Rīgas Valsts 3. ģimnāzija ar 23,69 ballēm.

"Delfi" pēc Valsts ieņēmumu dienesta Publiskojamo datu bāzē pieejamās informācijas piedāvā uzzināt, ko savās deklarācijās norādījuši Top 10 ģimnāziju direktori. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!