Ar aizdomās par starpniecību kukuļdošanā aizturētā Rīgas domes Attīstības departamenta Administrācijas vadītāja Raimonda Janitas un uzņēmēja Vilņa Štrama lietu saistītā uzņēmuma SIA "NCC Spilve development" līdzīpašnieks Arnolds Laksa nav informēts par kukuļa pieprasīšanu. Tomēr Laksa sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka sadarbība ar Rīgas domi "ikvienam šķiet nepatīkama".
Laksa uzsvēra, ka tās ir subjektīva sajūta, taču ikvienam, kurš saistās ar Rīgas domi, liekas, ka viņa projekts tiek novilcināts. Uzņēmējs gan norādīja, ka nekad nav izjutis spiedienu no domes amatpersonu puses, kā arī nav saņēmis mājienus par "pateicību" nepieciešamību.

Runājot par "NCC Spilve development" projektu Rīgā, Dzirciema ielā, Laksa stāstīja, ka šo projektu vadīja SIA "NCC Konstrukcija", kuram pieder 50% no uzņēmuma "NCC Spilve development" akcijām. "Par notikušo biju ļoti pārsteigts," atzina Laksa.

Laksa uzsvēra, ka par kukuļošanas gadījumu piektdien uzzinājis no preses. Uzņēmējam ar partneri, uzņēmuma "NCC Spilve development" valdes priekšsēdētāju Tomingu Prītu sazināties tā arī nav izdevies.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka tieši Prīts vērsies pie Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja.

Portāls "Delfi" "NCC Konstrukcija" birojā uzzināja, ka Tomings Prīts ir devies atvaļinājumā.

Laksa vien ir informēts, ka uzņēmuma akcionāri plāno sasaukt kopsapulci.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Štramu un Janitu KNAB aizturēja ceturtdien. Abi tiek turēti aizdomās par starpniecību kukuļošanā. Pie Janitas KNAB atrada lielu naudas summu - 65 000 eiro (aptuveni 45 000 latu), kura bija jānodod kādai Rīgas domes amatpersonai.

Štrama advokāts Guntars Antoms žurnālistiem norādīja, ka viņa klients aizturēts, balstoties uz Janitas liecībām. Advokāts pārliecināts, ka viņa klients ar kukuļošanas lietu nav saistīts un notikušais ir "tikai pārpratums". Savukārt Janitas advokāts Egons Rusanovs žurnālistus informēja, ka viņa klients daļēji atzīst savu dalību notikušajā. Janita atzīst, ka saņēmis minēto summu, taču nav bijis nodoma to nodot tālāk.

Kukuļošanas domē saistīta ar SIA "NCC Spilve development" ieceri būvēt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kompleksu Spilvē, Dzirciema ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!