Privatizācijas aģentūras padomes loceklis Normunds Lakučs pagājušajā nedēļā tika aizturēts par administratīvu pārkāpumu un tas nav saistīts ar iespējamu cigarešu kontrabandu. Tā stāstīja Kontrabandas apkarošanas centra (KAC) vadītājs Ainis Latišs.
Lakučs esot aizturēts par pretošanos un necieņas izrādīšanu pret KAC darbiniekiem, kad tie pagājušajā nedēļā ir mēģinājuši iekļūt Lakučam piederošo muitas brokeru firmā "R.A.N.G.".

Latišs pastāstīja, ka brokeru firma tika apmeklēta ar mērķi iegūt papildu informāciju par cigarešu kravu, kurai garantijas izsniedza "R.A.N.G.".

"Mums radās aizdomas, ka brokeru firma nespēs izpildīt saistības, ja kaut kas notiktu ar 11 cigarešu kravām par kopējo vērtību virs viena miljona latu," pauda Latišs.

Viņš sacīja, ka Lakučs, kad firmā ieradušies KAC darbinieki, neesot tos ielaidis birojā, bet pats mēģinājis pamest firmas telpas pa citām durvīm. Taču, kad viņu aizturēja viesnīcā "Konventa sēta", Lakučs KAC darbiniekus esot izlamājis necenzētiem vārdiem.

Vēlāk gan Lakučs labprātīgi devies līdzi KAC darbiniekiem uz Iekšlietu ministriju, kur ir sastādīts protokols par administratīvo pārkāpumu. To Lakučs tomēr ir atteicies parakstīt un vēlāk ticis atlaists.

Latišs piebilda, ka šis administratīvais pārkāpums tiks nosūtīts izskatīšanai uz tiesu.

Jau ziņots, ka Lakučs uz gandrīz divām stundām tika aizturēts Ziemassvētku vakarā. Lakučs teica, ka esot aizturēts personas noskaidrošanai, un pauda, ka tā ir provokācija, lai ietekmētu viņa darbību Privatizācijas aģentūras padomē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!