Foto: Publicitātes attēli
Šogad uz festivāla "Lampas" skatuves ierastajā politiķu cepienā kāps Evija Papule ("Saskaņa"), Rihards Kols (NA), Daniels Pavļuts (A/P) un Dana Reizniece-Ozola (ZZS), bet pieredzes bagātajiem "cepinātājiem" Rūdolfam Kugrēnam, Anetei Konstei un Edgaram Bāliņam pirmoreiz pievienosies Jānis Skutelis. Cepiena video tiešraide būs vērojama portālā "Delfi".

Kopumā jau piekto reizi sarunu festivālu "Lampa" noslēgs "Politiķu cepiens" – iespēja caur atklātu, cilvēcīgu un vieglu sarunu paskatīties uz politiku. Proti, komiķi publiski pasmiesies par politiķiem. 29. jūnija vakarā Latvijas labākie komiķi izaicinās četrus politiķus pajokot par sevi veselīga humora pilnā gaisotnē. Tāpat šogad pirmoreiz tiks rīkots arī "Politiķu disko" – piektdienas vakara ballītē politiķi solījuši stāties pie DJ pults un kārtīgi izdancināt festivāla apmeklētājus.

Komiķi pa vienam kāps tribīnē, lai "cepinātu" politiķus, radošā un asprātīgā monologā izsakoties par to kāpieniem un paklupieniem. Pēc tam politiķiem tiks dota iespēja teikt atbildes runu, paskatoties uz sevi un savu politisko darbību ar smaidu un vieglumu. Gatavojoties pasākumam, "cepināmie" jau atbildējuši uz pirmo, iesildošo jautājumu – par kādiem aizvadītā gada darbiem un nedarbiem "cepināt" paši sevi?

"Par ko pērn sevi cepināt? "Labo darbu čempioni" zaudēja Saeimas vēlēšanās. Pašiem šķiet, ka daudz strādāts, citiem – ka drusciņ sastrādāts. Pazuduši tulkojumā," uz "Politiķu cepienu" atbild Dana Reizniece-Ozola.

"Pagājušajā Saeimā un jo īpaši pagājušajā gadā tiku izcepināts un izcepos gan debatēs, gan intervijās. Saeimas gaiteņos, kabinetos un uz tribīnes neizbēgami sanāk pieredzēt pamatīgu un neatlaidīgu grilēšanu. Par laimi, paspēju iemācīties arī veselīgu humora izjūtu, jo pēdējā laikā aktivitātes variē no vieglas uzsildīšanas līdz saprāta uzspridzināšanai – domāju, ka šī pieredze ļaus izturēt Cēsu cepienu!" saka Rihards Kols.

"Apzinos, ka mūs nereti uzskata par augstprātīgiem pilsētas liberāļiem. Toties esam rosīgi – pirmais pusgads Saeimā, valdībā un Rīgā bijis diezgan krāšņs, esam "uguņojuši". Lauzu galvu, vai pastāvēja kaut teorētiska iespēja pusgada laikā atcelt Rīgas galvu vēl trešo reizi? Un mazliet "cepos", ka, risinot nepilsoņu bērnu, ģimeņu vienlīdzības un vēstures netaisnību jautājumus, neesam pieķērušies vēl dažām, pretrunīgi vērtētām tēmām – zālītei, ārvalstu profesoru importam un tamlīdzīgi. Turpinājums sekos," sola Daniels Pavļuts.

"Gada laikā esmu metusi vairākus lielus kūleņus, pārsteidzot sevi un citus! Un tas viss, lai paskatītos, kā ir tur – pozīcijas otrā pusē! Varbūt kūleņošu vēl, lai tomēr sasniegtu, iespējams, to pašu rezultātu, tikai mainot to, ko un kā darīju pirms tam. Pirmo reizi nezinu, kad un kāds būs nākamais kūlenis... (ha, arī "Lampas" "cepiens"(!)). Tomēr ceru, ka man piebiedrosies vēl kāds (kāda) drosmīgais, lai mainītu stereotipus mūsu sabiedrībā, mūsos pašos, īpaši izglītībā," tā Evija Papule.

Pasākums notiks sestdien 29. jūnijā no pulksten. 22.45 līdz 00.00. "Politķu cepienam" tiks nodrošināts arī tulkojums zīmju valodā.

Mūzika kā uzrunas forma

"Labs politiķis ir tāds politiķis, kurš spēj aizraut un uzrunāt – arī tad, ja tribīnes vietā ir DJ pults", ir pārliecināti "Lampas" rīkotāji. Piektdien, 28. jūnijā, vakara ballītē būs iespēja novērtēt vairāku Latvijas politiķu muzikālo gaumi "Politiķu disko". Iejūtoties DJ lomā un izdancinot visu Cēsu pils parku, pieredzējušā DJ Toma Grēviņa uzraudzībā saviem muzikālajiem spēkiem mērosies Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs (V), Beata Jonite (KPV LV), Evita Zālīte-Grosa (JKP), Roberts Putnis ("Progresīvie"), Raivis Dzintars (NA) un Baiba Rubesa (A/P).

"Politiķu disko" ietvaros katrs dalībnieks sacentīsies ar savu pārinieku – citu politiķi, pamīšus liekot skaņdarbus no iepriekš sagatavotas dziesmu izlases. Cīņas sākums – 28. jūnijā pusnaktī festivāla Centrālajā laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!