Foto: F64

Izdevniecība "Baltic Screen" vēl pirms šoruden gaidāmajām 12. Saeimas vēlēšanām, kurās plāno piedalīties arī ekspremjera Einara Repšes izveidotais politiskais spēks "Latvijas attīstībai", izdos grāmatu par Repši – tās nosaukums būs "Grābeklis", informē viens no topošās grāmatas autoriem Lato Lapsa.

Apņēmību izdot Repšem veltīto grāmatu vēl vairāk esot nostiprinājusi otrdienas, 29. aprīlī Latvijas Televīzijas raidījumā "1 pret 1" vērotā Repšes intervija. Tādēļ grāmatas autori meklēšot finansiālos atbalstītājus tās izdošanai, lai lasītāji to varētu iegādāties par pēc iespējas zemāku cenu.

"Pašlaik grāmatai ir savākts faktu materiāls, uz kura pamata izdarāmais secinājums ir īss un vienkāršs - Einars Repše ir savtīgs, divkosīgs un pabailīgs melis, salīdzinot ar kuru, Ainārs Šlesers ir viens no pasaules godīgākajiem un nesavtīgākajiem ļaudīm, kura radniecība ar Minhauzenu nemaz nav tik acīmredzama. Mēs jau esam ārkārtīgi dārgi samaksājuši par šī "politiķa" eksperimentiem, bet tagad viņš atkal ir klāt un, kā jau grābeklim pienākas, cer, ka uz viņa vēlreiz uzkāps pietiekams cilvēku skaits, lai valstiskie eksperimenti varētu sākties no jauna," apgalvo  Lapsa.

"Dokumentāls stāsts par Einaru Repši augstākā mērā nolaidīgu un gļēvu "politiķi" aizsāksies jau maija pirmajā pusē iznākošajā grāmatā "Liepājas metalurgs: kam jāsēž, kam jālido". Taču tie vēl būs tikai ziediņi, salīdzinot ar rudenī gaidāmo "Grābekli"," piebilst Lapsa.

Meklējot finansiālos atbalstītājus grāmatas izdošanai, "Baltic Screen" plāno vērsties pie Repšes un viņa jauno organizāciju sponsoriem - miljonāriem Olafa Berķa, Ulda Mierkalna un Valērija Belokoņa. "Šie kungi, ņemot vērā viņu izteikto interesi par valsts likteni, noteikti vēlēsies atbalstīt arī gaidāmo grāmatu," norādīts "Baltic Screen" paziņojumā presei, solot, ka gadījumā, ja "sniegtais atbalsts pārsniegs grāmatai nepieciešamo līdzekļu apjomu, starpība tiks novirzīta labdarībai, piemēram, Repšes astronomisko parādu segšanai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!