Foto: LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šodien noraidīja uzņēmēja Borisa Gafta prasību pret publicistu Lato Lapsu, portālu "pietiek.com" un "Baltic Screen" par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un atvainošanās publicēšanu.

Kā norādīja tiesas priekšsēdētāja palīdze Oksana Hvostova, pilns spriedums šajā lietā būs pieejams 12.novembrī un to 20 dienu laikā būs iespējams pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Gafts savā prasībā bija paudis viedokli, ka portāla "pietiek.com" publicētajā Lapsas intervijā ar bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi, kā arī grāmatā "Cits ķēķis: zem likumīgā "jumta"" lasītājiem tiek radīts nepatiess priekšstats par viņu.

Intervijā ar Strīķi Lapsa esot jautājis, vai Gafts ar Raimondu Štālbergu, kurš tiesājas ar uzņēmēju Ināru Vilkasti, esot KNAB aģenti. Pēc Gafta domām, Lapsa ir atsaucies uz cilvēku apgalvojumiem un izplatījis nepatiesas ziņas, asociējot viņu ar noziedzīgiem cilvēkiem.

Gafts lūdzis tiesu izņemt no apgrozījuma visu "Cits ķēķis: zem likumīgā "jumta"" tirāžu, kā arī atsaukt portālā publicētās ziņas un publicēt atvainošanos.

Jau ziņots, ka pērn pavasarī - pusotru gadu pēc Lapsas, Agneses Margēvičas un Kristīnes Jančevskas grāmatas "Cits ķēķis: zem likumīgā "jumta"" izdošanas - policijā saistībā ar to sākts kriminālprocess.

Lapsas un viņa kolēģu izdotā grāmata vēsta par, viņuprāt, Latvijas specdienestu nekontrolējamību un visatļautību, kurai par upuri var kļūt ikviens valsts iedzīvotājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!