ASV vēstnieka Latvijā Čārlzs Larsons uzskata, jautājumā par bezvīzu režīma ieviešanu ir noticis progress. Taču, lai Latvijas iedzīvotāji uz Ameriku varētu ceļot bez vīzas, ir jāsakārto vēl daži jautājumi.
Larsons intervijā uzsvēra, ka Latvijā ir jāievieš biometriskās pases, kuras nav iespējams viltot un jānostiprina drošības jautājums, lai izvairītos no iespējamām pasu zādzībām. Jaunais ASV vēstnieks uzsvēra, ka arī vīzu atteikumu procentam jābūt zem 10%. Šobrīd vairāk nekā 10 ASV vīzu lūdzējiem, tā tiek atteikta un šis skaits ir pārāk liels.

Amerika un Latvija vienmēr turēsies plecu pie pleca, jo "mēs nekad neaizmirstam savus sadarbības partnerus," raidījumā "900 sekundes" sacīja Larsons. Vēstnieks uzsvēra, ka ASV nekad neaizmirsīs Latvijas ieguldījumu cīņā ar terorismu.

Larsons uzsvēra, ka zina par Latvijas nesto upuri – trim bojāgājušiem karavīriem Irākas karā. "Šo upuri Amerika nekad neaizmirsīs," atkārtoja Larsons.

Runājot par gaidāmajām prezidenta vēlēšanām ASV, Larsons pauda pārliecību, ka pēc tām Amerikas un Latvijas attiecības nemainīsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!