Rīgas domes sociāldemokrātu frakcijas deputāts Leonīds Lasmanis sevi sašāvis, alkohola reibumā neuzmanīgi apejoties ar ieroci.
Tā Iekšlietu ministrijā sabiedrības konsultatīvās padomes sēdē paziņoja kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs.

Viņš paskaidroja, ka Lasmanis pēc šāviena pats piezvanījis viesnīcas administratoram un lūdzis izsaukt ātro medicīnisko palīdzību, bet pēc tam nogādāts slimnīcā.

Pašlaik viņš ir pie samaņas un par notikušo pastāstījis pats. Lasmanis bijis stipri iereibis, dzēris rumu un alu, un viņa asinīs konstatētas apmēram divas promiles alkohola.

Ierocis, ar ko izšauts, bijis viņa personīgais. To viņam dāvinājis Nacionālo bruņoto spēku komandieris Dainis Turlais 1994.gadā, kad viņš strādāja Valsts robežsardzē.

Pumpurs BNS apstiprināja, ka dāvinātais ierocis nav bijis reģistrēts, taču Lasmanis esot sacījis, ka viņam mājās esot ieroča nēsāšanas atļauja. Tādēļ līdz apstākļu noskaidrošanai krimināllietu par neatļautu ieroča glabāšanu un nēsāšanu neierosinās.

Tāpat Pumpurs apstiprināja, ka Lasmanis viesnīcas "Saulīte" numurā dzīvojis divas dienas, un tur arī lietojis alkoholu.

Pēc Pumpura teiktā, Lasmanim no šāviena galvā palikusi apmēram 15 centimetrus liela brūce, viņa veselības stāvoklis ir apmierinošs.

Lasmanis atzinis, ka nekādu profesionālu vai politisku motīvu viņa rīcībai nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!